Trimetoprim prosztatagyulladás


A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre Nincs arról szóló vizsgálati adat, hogy a Sumetrolim befolyásolná a járművezetéshez, ill.

prosztatagyulladás brusniver kezelése

Fontos információk a Sumetrolim szirup egyes összetevőiről "Ariavit Ponceau 4R" E : allergiás reakciót okozhat metil-parahidroxibenzoát: későbbiekben jelentkező trimetoprim prosztatagyulladás reakciókat, ritkán hörgőgörcsöt okozhat szacharóz: Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra trimetoprim prosztatagyulladás, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

Két hetet meghaladó kezelés esetén fogkárosodást okozhat. A Sumetrolim szirupot mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Krónikus prosztatagyulladás

A szirupot bő folyadékkal, naponta kétszer reggel és estelehetőleg étkezés után kell bevenni. A szirupot a kupakra illeszthető, ml-es beosztású műanyag adagolómércével tudja adagolni. A kezelés ideje alatt bő, legalább napi másfél liter folyadékot kell fogyasztani.

rektális kúpok prosztatagyulladás esetén hogyan kell használni

Ha gyermekének adagolja a készítményt, kínálja gyermekét gyakran folyadékkal. Hosszan tartó kezelés alatt rendszeres vérkép, vese- és májfunkció ellenőrzés szükséges. Folsav szedését is elrendelheti az orvos, mely nem veszélyezteti a készítmény antimikróbás trimetoprim prosztatagyulladás, viszont a hosszan tartó kezelés során esetleg előforduló vérképzőszervi mellékhatásokat ellensúlyozza.

SUMETROLIM 400 mg/80 mg tabletta

Szokásos adagja Hat hetes kortól hat hónapos korig: 2-szer ml szirup. Hat hónapos kortól két éves korig: 2-szer ml szirup. Két éves kortól hat éves korig: 2-szer ml szirup.

sugárzó fájdalom a prosztatagyulladásban

Hat éves kortól 12 éves trimetoprim prosztatagyulladás 2-szer ml szirup. Felnőtteknek és 12 éven felüli gyermekeknek 2-szer 32 ml szirup, hosszantartó kezelés esetén fenntartó adagja napi 2-szer 16 ml szirup.

Maximális napi adagja 2-szer 48 ml szirup. Speciális betegcsoportok Vesekárosodás esetén az orvos az adagolást a vesefunkció függvényében és a fertőzés típusának megfelelően fogja meghatározni.

a krónikus prosztatagyulladás osztályozása

Beszélj prosztatagyulladásból korban 65 év felett az adagolást az orvos a fertőzés súlyosságának megfelelően, a kísérő betegségek és az egyidejűleg szedett gyógyszerek figyelembe vételével állapítja meg.

Csökkent veseműködésű betegeknél az adagolást a vesefunkció függvényében kell módosítani.

A prosztata gyulladásos megbetegedései

Ha az előírtnál több Sumetrolim szirupot vett be Azonnal forduljon orvoshoz! Ha elfelejtette bevenni a Sumetrolim szirupot Igyekezzen mielőbb pótolni a kimaradt adagot. Ha már a következő adag bevétele esedékes, ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag trimetoprim prosztatagyulladás, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát, illetve gyermekét. Folytassa a kezelést az előírtak szerint.

Ha idő előtt abbahagyja a Sumetrolim szirup alkalmazását A teljes gyógyulás érdekében fontos, hogy akkor is az előírt ideig alkalmazza a készítményt, ha tünetei az előírt időtartam előtt javulást mutatnak. A javasolt adagok mellett a kombináció általában jól tolerálható.

Mellékhatásként leggyakrabban gyomor-bél panaszok, valamint allergiás bőrreakciók fordulhatnak elő. Igen ritkán súlyos, esetleg halálhoz vezető mellékhatások, súlyos, a szervezet egészét, illetve egyes szerveket pl.

A súlyos következmények az előírások betartásával és a tünetek korai észlelésével megelőzhetők. Ha a Sumetrolim alkalmazása során bőrkiütés, vagy súlyos allergiás reakciók korai tünetei más okkal nem magyarázható trimetoprim prosztatagyulladás, láz, ízületi fájdalom, sápadtság, piros trimetoprim prosztatagyulladás a bőrön, sárgaság jelentkeznek, azonnal abba kell hagyni a készítmény szedését.

Prosztatagyulladás

A kezelés során fellépő köhögés, nehézlégzés megjelenése is túlérzékenységi reakciót jelezhet. A Sumetrolim használata során, hasonlóan más antimikróbás szerekhez, előfordulhat úgynevezett antibiotikum szedéshez társuló hasmenés.

krónikus prosztatagyulladás tüneteinek gyulladása

Ha a Sumetrolim szedése alatt súlyos, tartós hasmenés lép fel, hagyja abba a készítmény alkalmazását és haladéktalanul forduljon orvoshoz.